Alla inlägg den 2 augusti 2013

Av osynligemannen - 2 augusti 2013 09:00

Läs Ingvar Perssons utmärkta ledare så förstår ni rubriken:


I USA och Europa pratas det nu om en återindustrialisering. Samtidigt har vi i Sverige en statsminister som lättvindigt talar om industrin som ”basically gone”, en näringsminister som betraktar sänkta krogpriser som sin viktigaste uppgift och en finansminister som tycker att näringslivet – eller i alla fall Svenskt Näringsliv – är ett särintresse.


Industrin är själva motorn i samhällsmaskinen. Andra näringsgrenar och offentliga verksamheter flyttar bara runt pengarna i systemet, även om dessa också behövs för att hjulen ska snurra – industrin tillför pengar. Att finansministrar kan ha teorier långt bortom verkligheten är bakligt, men naturligt. Att regimen Reinfeldt har haft två näringsministrar utan intresse och kunskaper om industrin är skamligt.


Det borde vara så dyrt att flytta ut företag som går med vinst att man tänker efter mer än en gång. Snacket om höga löner inom industrin håller inte – i andra vågskålen ligger det faktum att svenska arbetare har bra utbildning och är lojala. Om någon har missat det så är strejker mycket ovanliga i Sverige. Dessutom är långa transporter förkastliga i miljöhänseende om det går att tillverka nära konsumenterna.


#Näringspolitik
#Utflyttning

Ovido - Quiz & Flashcards